Instagram: December 31, 2019 at 10:17AM

Dit was 2019! Je zou bijna denken dat ik het zo uitgekozen heb, met die afwisseling tussen zwart-wit en kleur foto’s. Maar niets is minder waar. Dit zijn echt mijn ‘best nine’ van 2019. Veel foto’s van Else maar, gelukkig, ook foto’s van Tijn die likes hebben gekregen. En zo was 2019 ook voor mij.

Het jaar begon in spanning. Ik had net te horen gekregen dat er een funnel bij mijn baarmoeder te zien was. Moest rust houden. Maar wist niet precies wat dit nou betekende. Dat hoorde ik pas begin 2019, toen de gynaecoloog aangaf dat ik niet meer moest gaan werken. Wist ik veel dat ik kort daarna in het MMC terecht zou komen voor twee weken… Gelukkig hield mijn lichaam zich sterk en bleef Kleine zitten tot 37+4 weken zwangerschap. Kleine kreeg een naam: Else Anne Damhuis. Wat een puur geluk. Toch waren de eerste weken erg emotioneel. Kraamtranen, rouw, vermoeidheid. Ik vond het zwaar en geweldig tegelijkertijd. En stiekem zou ik het zo overdoen.

Na enkele weken begon het wennen. Wennen aan een leven met een opgroeiend kindje, wennen aan mijn rol als moeder, wennen aan de nieuwe ik die weer veranderde. Want alles wat ik dacht te weten kon ik van tafel schuiven. Ik voelde dat ik Else zoveel mogelijk wil volgen, ze bleef bij ons op de slaapkamer slapen en ik geef (nog steeds) borstvoeding op verzoek. Maar ze eet ondertussen steeds meer andere dingen. Is bijvoorbeeld gek op peer en tomaatjes. Hoewel die wel moeilijk te eten zijn 😂

Enfin. Wat was 2019 bijzonder. En incompleet. Want er is altijd een kindje dat we missen. Tijn had nu anderhalf jaar oud moeten zijn. Op zo’n dag als vandaag sta ik daar weer iets bewuster bij stil. Hij is er een heel kalenderjaar niet bij geweest. Voor het eerst. En velen zullen volgen… Maar we zullen hem altijd herinneren. De kleinste voetjes maken de grootste voetstappen, zeg maar.

Op naar 2020! Met een nieuwe baan (zó veel zin in!) , een opgroeiende Else, een missende Tijn en héél veel liefde. Liefde voor ons gezin, de mensen om ons heen en voor alles wat nog gaat komen. Hopelijk brengt 2020 jullie en ons heel veel goeds. Dank dat jullie er zijn ❤️ #bestnine2019 #byebye2019 #hello2020

Geef een reactie