Instagram: December 24, 2019 at 10:35PM

Prachtig mooi meisje, vanavond was je mee naar de kindermis. En wat deed je het goed. Volgens mij was je zelfs rustiger dan vorig jaar, toen je nota bene nog in mijn buik zat šŸ˜‰ Ik weet nog dat ik vorig jaar tijdens de mis “vroeg” of je gezond geboren mocht worden. Dit jaar heb ik bedankt. Uit de grond van mijn hart bedankt dat je bij ons bent, dat mijn wens is uitgekomen. Ik wilde dit keer niks vragen. Alleen maar dankbaar zijn. Zo ontzettend dankbaar.

Ik mis Tijn* ondertussen erg. Het voelt zo vreemd dat er bijna een heel kalenderjaar voorbij is. Hetgeen me er extra aan herinnert dat Tijn er niet bij is. Dat hij al (gecorrigeerd) anderhalf jaar oud had kunnen zijn. Het was raar om vandaag voor de tweede keer op kerstavond bij zijn grafje te staan en hem een fijne kerst te wensen. Terwijl ik hem had willen knuffelen. Cadeautjes voor hem onder de boom wil leggen. Morgenochtend een lelijk kerstpakje aan wil trekken. Ik wil mijn zoontje hier bij me. En mijn dochter. Het voelt soms moeilijk om zo gelukkig en tegelijkertijd verdrietig te zijn.
De komende dagen vieren we, eigenlijk, de geboorte van Jezus. Geloof je daar niet in, hopelijk geloof je dan het volgende: We vieren een nieuw begin. De terugkeer van het licht. Geloof in het goede, in hoop, in liefde. We vieren dat we anders zijn maar ook gelijk. We vieren liefde voor elkaar. Ben dankbaar voor alles wat je hebt en gun het een ander. Net zoals je hoopt dat een ander het jou gunt. Hoop, geloof, liefde. Ik wens jullie veel goeds. Mooie kerstdagen.

Geef een reactie