Instagram: November 26, 2019 at 09:37PM

Dit. Als sinds dat ik zwanger was van Tijn* is dit mijn grootste prioriteit. Mijn kind, mijn gezin. Niet perse een heel populaire visie. Als ouder lijkt het wel alsof je alles tegelijk moet doen. Carrière maken, huishouden managen, de perfecte ouder zijn, een druk sociaal leven hebben. Soms vind ik het knap dat er mensen zijn die al die balletjes in de lucht houden. Ik probeer het wel. Maar mijn sociaal leven staat op de tweede (of derde of laatste) plaats. Ook mijn carrière vind ik een stuk minder belangrijk. Ja, ik wil een leuke en uitdagende baan. Alleen vind ik het voldoende om drie dagen per week te werken. Ik vind het geen fijn gevoel als Else meer dan 3 dagen naar de kinderopvang moet gaan. Daar pas ik mijn “carrière” op aan. En het huishouden? Ach. Laten we het daar maar niet over hebben… Nogmaals: Mijn gezin staat op de eerste plaats 😅

Morgen heb ik een tweede gesprek bij een bedrijf in Vught. Een leuk bedrijf, waar ik heel enthousiast over ben na een fijn eerste gesprek. Ik ben zenuwachtig, vind het erg spannend. Dat heb ik niet snel. Ik merk dat dit iets is wat ik graag wil. De functie past bij mijn opleiding, past bij mij, én heeft een hoop uitdaging. Daarnaast is het in de buurt. Alsof ik geen concessies zou te hoeven doen als ik hier mag gaan werken. Ik kan mama zijn, plezier hebben in mijn werk en (hopelijk) weer een sociaal leven opbouwen. Het feit dat ik hierover na kan denken betekent dat ik weer in mijn kracht sta. De afgelopen twee jaar waren heftig, de afgelopen twee jaar hebben mij en mijn leven compleet overhoop gegooid. Zowel negatief als positief. En nu is het tijd om de touwtjes weer in handen te nemen. Te laten zien wat ik kan. Als Merel, als mama en als ICT’er. Duimen jullie voor een goed gesprek met een positieve uitkomst? 📸: @sharonsenna.nl ❤️

Geef een reactie