Instagram: November 15, 2019 at 10:50PM

“Wat ben je stil op Instagram.” “Is er iets aan de hand?” “Ik mis je online.” De laatste tijd heb ik dat allemaal, op een lieve manier, te horen gekregen. En terecht. Want alle hersenspinsels die ik eerder op digitaal papier zette, laat ik nu mijn hoofd onrustig maken. Omdat ik niet goed weet wat ik wil zeggen. Omdat ik niet weet wat ik moet zeggen. Omdat ik niet continu hetzelfde wil zeggen.

Mijn feed draaide eerst vooral om Tijn*, toen om de zwangerschap van Else en nu… Eigenlijk om mij. En ik voel me nu vooral praktiserend moeder. Dus ik post veel foto’s en filmpjes van Else. Want die heb ik nauwelijks (filmpjes geen 😢) van Tijntje. Maar alle donkere, angstige gedachten zet ik niet meer op papier. Ik wil niet overkomen als zeur, als pessimist, als “daar is zij weer hoor”. Want heel eerlijk… Er gaat geen nacht voorbij zonder dat ik wakker schiet en Else even aanraak om te voelen of ze nog ademt. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik pieker of we ooit nog een derde kindje zullen krijgen. Er gaat geen moment meer voorbij waarin ik me compleet voel. Ik mis Tijn in ons leven. Elke dag net iets meer. Want ik weet nu wat ik moet missen. Ook ben ik zelf soms bijna adembenemend (o the irony) bang om dood te gaan. Want zou het pijn doen? Of wat als er juist helemaal niks is? Ik wil er niet over nadenken… Nu ik weet dat ik per 1 januari geen baan meer heb, denk ik veel na over wat ik wil. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Jammer genoeg vind ik het moeilijk vooruit te kijken. Want ik weet dat het leven niet te plannen is. Dat ik al zoveel anders voor me had gezien.

Toch ben ik niet zo neerslachtig als ik nu klink. Oké, ik haat kou en het eind van het jaar. Maar ik geniet van Else en Daan. Hoop dat er ooit nog mooiere tijden aan komen. Het kost alleen even energie om daar te komen. En die energie… Die besteed ik daarom minder online en meer offline. Terwijl online me juist zo helpt. Dus ik ga weer meer online zijn, heb ik voorgenomen. Jullie om raad en steun vragen. En laten zien dat ik nog leef.

NB: Deze foto is een throwback van de zwangerschap van Else.

Geef een reactie