Instagram: October 09, 2019 at 09:24PM

We kunnen ons weer druk maken om onzinnige dingen… And it feels good. Heel lang konden we dat niet. Was Tijn en zijn korte leven, zwanger zijn én blijven en het leven van Else het belangrijkste wat er was. In ieder geval voor mij. Ik kan niet voor Daan spreken. Daarom kan ik vertellen dat mijn leven in het teken stond van ons overleden eerste en ons gezonde tweede kindje.

Al weken keek ik uit naar het moment dat Else 27 weken oud zou zijn. Die stomme zevenentwintig weken waar ik in haar zwangerschap compleet naartoe leefde. Er lag nog een stuk taart in de diepvries dat we met 27 weken zouden opeten. Het laatste stuk van de taart die we met 27 weken zwangerschap gegeten hadden. Om de cirkel rond te maken. En vandaag was het zover, kwam ik net achter. We waren te druk met andere dingen zoals een nieuwe kast ophangen, boodschappen doen en migraine hebben. Verdorie. Ergens vind ik het super stom en zou ik het liefst een potje janken. Anderzijds betekent het ook dat ons leven echt verder gaat. Dat ik niet meer continu bezig ben met was is geweest. Dat die adrenaline eindelijk mijn lichaam uit lijkt te zijn. Het heeft lang geduurd… We kunnen angsten uit het verleden loslaten en in mijn geval kunnen er nieuwe angsten voor terugkomen. Angsten die ik deze week al besproken heb. De angst dat er iets met Else gebeurt. Dat ik Daan verlies. En de angst dat er iets met mij gebeurt. Want door het overlijden van Tijn ben ik mezelf bewuster geworden van mijn eigen sterfelijkheid. Na zijn dood was ik soms doodsbang zelf dood te gaan. Dat gevoel kan me nu ook nog ineens overvallen. Maar volgens mij hoort dat erbij als je ouder bent.

Genoeg over angsten, genoeg over alles wat is gebeurt. Ik probeer van het nu te genieten. Ik geniet van het nu. Van de rijkdom die ik heb. Van het feit dat ik kon vergeten dat Else vandaag zevenentwintig weken oud is. De 27 waarvan ik al tijdens de zwangerschap bang was ‘m niet te halen. We hebben de termijn nu twee keer gehaald. In én uit mijn buik. Stiekem is dat toch een feestje waard. Morgen, als de taart ontdooid is! De taart met de naam Little Princess. A little princess she is ❤️

Geef een reactie