Instagram: July 08, 2019 at 09:08PM

Gisteren is Else voor de katholieke kerk gedoopt. Ik heb al eerder geschreven waarom we haar zouden laten dopen. Nu wil ik graag vertellen hoe het was.

Iets voor half één waren we met zijn allen bij de kerk. De kerk met de begraafplaats waar Tijn begraven ligt. We waren met een klein groepje: onze ouders, broers en Daans opa’s en oma’s. De beste vriendin van Daans moeder was er om foto’s te maken. Else heeft het geluk dat ze zal opgroeien met drie peetooms. Daans broer Martijn en mijn broers Simon en Friso zullen haar als drie musketiers beschermen.

Door de pastoor werden we begroet en daarna liepen we naar voren. Daar mochten we plaatsnemen. Het grootste deel van de viering vond daar plaats. Wat super bijzonder voelde, want met zo’n klein clubje was het heel intiem. De pastoor vertelde wat onze verantwoordelijkheden naar Else zijn. En wij gaven haar mee wat we haar wensen. Daan en ik hadden zelf het boekje, en daarmee de viering, samengesteld. Onze intenties naar Else zijn veel liefde en geluk. Dat ze mooie mensen mag ontmoeten en dat mensen blij zijn haar te mogen kennen.

Hierna liepen we naar het doopvont, waar ze daadwerkelijk gedoopt werd. Wij als ouders en haar peters mochten helpen. Mooi om die drie broers zo lief voor ons kleine meisje te zien zorgen. Daan stak de doopkaars aan en daarmee zijn we naar Maria gelopen. Daar mochten de drie peters een kaarsje voor ons meisje opsteken. Daarna zongen we als afsluiting met zijn allen ‘Lang zal ze leven’. Wat mega speciaal was, was om daarna nog met iedereen naar Tijns grafje te gaan. De pastoor nam wijwater mee en bestrooid zijn graf daarmee. Zo was Tijn er nog extra bij. Prachtig 💙

Lieve Else, ‘Ik wens je twee stevige voeten
om door het leven te gaan
Ik wens je twee stevige handen
om anderen bij te staan
Ik wens je een mond
om te lachen met vrienden die vrolijk zijn
Maar ook om mensen te troosten
bij tegen spoed en pijn.
Ik wens je twee heldere ogen
om te zien wat kwaad is of goed.
Dan zul je voor altijd weten
de weg die je volgen moet.
Ik wens je een liefdevol hart toe
een hart dat mensen bemint
Maar bovenal Gods zegen
Wordt heel gelukkig mijn kind.’

Geef een reactie