Instagram: July 01, 2019 at 08:25AM

Ritme. Een kleine update.

Vorige week schreef ik een blog (link in bio) over ons ritme. Of eigenlijk het gebrek aan. Het leek me fijn om iets van ritme te hebben, zeker wanneer Else naar de kinderopvang zal gaan. En ik moet er echt aan geloven: Dat is over precies twee weken. Vanaf 15 juli moet ik weer 3 dagen per week (maandag, dinsdag en woensdag) op mijn werk zijn.. Enfin. Ritme dus. Hoe bak je dat er nou ineens in? Naar aanleiding van mijn post kreeg ik veel tips. Succesverhalen van lieve mama’s. Of juist de tip om iets níet te doen. Dank jullie wel. Maar zoveel mama’s, zoveel kindjes heb ik wel gemerkt. Want wat bij de een werkt werkt bij de ander absoluut niet. Vandaar dat ik ga vertellen wat ik de afgelopen dagen met Else heb gedaan en hoe me dit bevalt.

Ten eerste had ik al enige tijd geleden het boek ‘Baby in een droomritme’ van Stephanie Molenaar – Lampe besteld. Dat ben ik nu ook maar echt gaan lezen. Had ik dat maar eerder gedaan 🙄 Want hoewel ik Else honderd procent wil volgen en absoluut géén slaaptraining ga doen, miste ik de handvatten om dit goed te doen. De slaapsignalen van Else negeerde ik waardoor ze veel te moe werd. Vervolgens kwam ze dan niet meer in slaap. Gevolg: gefrustreerde baby.

Dus mijn eerste stap was de slaapsignalen van Else te zien en te volgen. Handig daarbij vond ik om te weten dat een baby van 2 tot 4 maanden maximaal 90 minuten wakker zal zijn. Nu let ik dus op dat ik haar naar boven breng zodra ze begint te gapen. Dan doe ik boven haar slaapzakje aan en leg ik haar in bed. Vanwege de warmte zijn de rolluiken op onze slaapkamer dicht, dus het is daar goed donker. Op deze manier slaapt ze best goed. Gisteren heeft ze zo meerdere slaapjes gedaan over de dag heen!

Hm, ik merk dat ik nog veel meer wil vertellen. Dus ik denk dat ik me maar eens aan gaan kleden en een nieuwe blog ga schrijven. Want ons heerlijke kind is net weer in slaap gevallen in de co-sleeper. Haar eigen bedje. Wat voelt dit fijn. Voor mij én voor haar 😊 Het voelt alsof ik eindelijk iets van haar begrijp. Moederschap 1% geladen, zeg maar.

Hopelijk kan ik de blog vanavond online gooien! Benieuwd naar of vind je dit saai? 📸: @margakiewiedphotography

Geef een reactie