Instagram: May 12, 2019 at 09:48AM

Ik denk aan jou

Vandaag is het moederdag. Een dag waarop we overspoeld worden met commerciële boodschappen hoe we onze moeder in het zonnetje kunnen zetten. Nou doe ik daar eigenlijk al jaren niet meer aan… Mijn mama (en ook mijn stiefmama) krijgt, als ze geluk heeft, een appje dat ik blij met haar ben. Ik verras haar liever een keer met een bos bloemen als ze het niet verwacht. Des te leuker.

Vorig jaar vond ik moederdag vreselijk. Een van de stomste dagen van het jaar. Ik had eigenlijk nog zwanger moeten zijn, een lekker groeiend kind in mijn buik moeten hebben. Dat was ik echter niet meer. Ik was moeder geworden en ons kindje was overleden. Onzichtbare moeder op moederdag. Daan wist niet hoe hij daarmee om moest gaan waardoor ik me helemaal tussen wal en schip voelde vallen. Gelukkig waren er de lieve appjes van andere mama’s. Van wens-mama’s (met een kindje). Mama’s die verlies hebben meegemaakt. En van vriendinnen. Zonder had ik die dag echt alleen in een hoekje zitten huilen.

En vandaag? Vandaag kan ik moederdag VIEREN. Met ontbijt op bed en een cadeautje van Else. Want er ligt nu een kindje in mijn armen. Voelt het speciaal? Ja. Is het zoals vorig jaar? Nee. Maar vorig jaar was de meest bijzondere moederdag, die ik nooit zal vergeten. Want dat was mijn allereerste moederdag. Door Tijn*. Lieve mama’s in alle vormen en maten (dus ook sterrenmama’s, wensmama’s, ooit to be mama’s etc) ik wens jullie een bijzondere moederdag. Misschien vind je het geen mooie dag, misschien wil je het liefst alleen maar huilen: dat mag. Maar vergeet niet dat je mama bent. Want jij voelt je mama. Ook al is je kindje (nog) niet te zien. Jij voelt liefde voor een kindje in je hart en dat is hetgeen wat telt. Ook al is dat kindje er misschien nog niet of is dat kindje niet meer bij je. Jij bent mama. En ik denk vandaag aan jou 💗

Oh trouwens, op de foto sta ik met mijn mama. De mama die ik nog meer ben gaan waarderen sinds ik zelf mama ben. Die me heeft gesteund tijdens mijn zwangerschappen. En die een geweldige oma is voor Tijn* en Else. Dank je wel lieve mama! Fijne moederdag.

Geef een reactie