Instagram: May 10, 2019 at 08:41AM

Hoe doet Moos het?
Meerdere mensen vragen ons dat. Hoe Moosje op Else reageerde, hoe ze met Else omgaat. Zo lief, want Moos is echt een onderdeel van ons gezin. En Moos heeft zeker aan de komst van Else moeten wennen. Logisch ook want ze was ons aandachtstrekkende middelpunt. Die plaats heeft ze moeten doorgeven aan ons mini-mensje… De eerste paar dagen nadat Else was geboren was Moos wat onwennig. We zagen dat ze zichzelf niet was en het allemaal maar spannend vond. Ze durfde ook niet echt bij Else in de buurt te komen. Die rare geluidjes, die maaiende armpjes… Logisch hoor! Wij hebben haar lekker met rust gelaten zodat ze haar eigen tempo kon bepalen.
Na enkele dagen merkten we dat Moos weer op haar normale manier door het huis begon te bewegen. Ze kwam bij Else kijken en een keer aan haar ruiken. De deur naar Else haar kamer staat sindsdien ook open. Eerst stond die eigenlijk altijd dicht. Moos komt weinig in het kamertje. Volgens mij heeft ze door dat dat het domein van Else is.
Na 2 tot 3 weken hebben we ‘s nachts onze slaapkamerdeur weer open gelaten. Ook dat gaat goed. Moos komt ‘s nachts wel bij ons op bed liggen. Maar ze gaat gelukkig niet bij Else in de co-sleeper liggen. Daar waren we in het begin bang voor. Maar dat gaat goed. Overigens kan Moos nog steeds wel schrikken van sommige geluidjes van Else en haar bewegende armpjes.
Wat trouwens super lief is om te zien, is dat Moos naar Else toe gaat als ze ligt te huilen. Een enkele keer als ik Else niet getroost krijg of als ze even in de Maxi Cosi op me moet wachten (vindt mevrouw niet leuk) kan Else even liggen huilen. Dan gaat Moos er naartoe. Ze staat dan echt te kijken van “Hebben jullie door dat het huilt? Gaan jullie nog iets doen?”. Echt lief om te zien. De eerste dagen keek ze overigens meer verwijtend naar ons. Alsof ze wilde zeggen “Jullie hebben deze herrie in huis gehaald rare mensen!”. Maar misschien is dat onze fantasie 😉

Enige nadeel is dat Moos nog wel jaloers lijkt te zijn. Als ik Else zit te voeden op de bank gaat ze heel erg aan de bank krabben. Heel vervelend, zeker aangezien onze bank net een jaar oud is. Dus dat is nog een puntje… 📸: @marjonzijlstrafotografie

Geef een reactie