Instagram: May 05, 2019 at 08:05PM

Dag van de couveuse ouders

Wij hebben één dag meegemaakt wat het is. Je (veel te kleine) kindje in een glazen huisje. Ik vond het ontzettend heftig, voelde me zo machteloos. Het besef dat je kindje afhankelijk is van apparaten en specialisten. Dat je moet vertrouwen op de kracht van je mini mensje. Je leeft op dat moment in een totaal andere wereld. Er telt maar één ding.

Jammer genoeg liep het voor ons, voor Tijn* niet goed af. Zijn hersenen bleken zwaar beschadigd. Dezelfde dag als dat hij geboren was werd ook zijn sterfdag. Gelukkig geldt dit voor heel veel couveuse kinderen niet. Gelukkig gaat het vaak goed. Kunnen kindjes in het glazen huisje aansterken en groeien.

Door de probleemloze geboorte van Else besef ik me nog meer wat een geluk we gehad hebben. Want met 27+5 weken belandde ik in het ziekenhuis. Leek ze geboren te willen worden. Uiteindelijk is ze nog bijna 10 weken blijven zitten. Hoefde Else niet in een couveuse. Mochten we een dag na haar geboorte gewoon met zijn drieën naar huis. Dit had zo anders kunnen zijn… Ik heb respect voor alle couveuse ouders. Wat zij doormaken is zwaar en emotioneel. En ook al hebben ze meestal geen keus, ze doen het toch maar. Daarom een shout out naar alle couveuse ouders (en kindjes, mijns inziens). Wat zijn jullie sterk! #dagvandecouveuseouders

Geef een reactie