Instagram: May 03, 2019 at 08:21AM

Opluchting. Blijdschap. Vermoeidheid. Ongemak. Liefde. Verdriet. Overweldiging.

Er zijn zoveel emoties in deze foto te zien, die ik hierbij kan geven. Het moment dat Else op mijn buik kwam te liggen na haar geboorte. Een maand geleden alweer. Ze is een maand oud. De tijd vliegt. Zo oneerlijk dat die zwangerschap jaren leek te duren en die eerste maand in een zucht voorbij lijkt te zijn. Waarom kon dit niet andersom?

Terug naar de foto, terug naar het moment. Want dit moment is zo mooi. Zo bijzonder. De eerste kennismaking met je kindje. Een kindje dat bloederig is en vol met huidsmeer. Een kindje dat nog helemaal onder de indruk is van alles wat er net is gebeurd. En een kindje waar je, in mijn geval, instant verliefd op bent. Mijn kind. Ons kind.
Ik weet nog dat ik na de geboorte van Else dacht “Je bent er echt en je leeft.” Super shit natuurlijk om die gedachte te hebben. Maar niet gek na onze voorgeschiedenis. Ik vond de bevalling eng. Bang dat er toch nog iets mis zou gaan. Bang dat we weer zonder kindje in ons armen zouden eindigen. Daarom was dit moment ook zo’n opluchting. Het was gelukt.

Nog steeds voel ik dat als ik naar Else kijk. “Liefje, je bent écht bij ons. Je bent er echt!” Dat extatische gevoel dat gun ik iedereen. Daarom is dat mijn wens voor vandaag. Dat alles wens-mama’s en wens-papa’s hun droom zien uitkomen ❤️ Wat is jouw wens voor vandaag? Wens je iets voor jezelf of voor een ander?

Geef een reactie