Instagram: May 02, 2019 at 08:02AM

Het is een meisje!
Heb ik al eens verteld hoe wij, tijdens de zwangerschap van Else, hoorden dat we meisje zouden krijgen? Het is best een grappig verhaal… Vind ik tenminste.

Tijdens de zwangerschap van Tijn* wilden wij het geslacht van ons kindje niet weten. Dat hebben we steeds tegen iedereen geroepen en ik voelde dat ook sterk. Het maakte me niet uit. Ons kindje was mega welkom en de verrassing maakte het extra leuk. Toen ik ongeveer 24 weken zwanger was voelde ik overigens héél duidelijk dat ik een jongetje zou krijgen. Een voorgevoel dat (ook) uitkwam.

Bij de tweede zwangerschap waren Daan en ik er snel over uit: Dit keer wilden we het wél weten. Deze zwangerschap mocht duidelijk anders zijn dan die van Tijn. En het leek me leuk om dit keer de voorpret te hebben van het weten (en gericht te kunnen shoppen, haha). Dus toen wij met 16 weken een controle bij de gynaecoloog hadden stonden we te popelen om het geslacht te horen. Of de gyn even wilde kijken tijdens de echo?! Op dat moment lag Kleine echter met de beentjes stijf tegen elkaar. “Jullie zijn veel te nieuwsgierig papa en mama!” Niks te zien dus.
Maar onze gyn was niet voor één gat te vangen en gaf aan tijdens de inwendige echo te kunnen kijken. Die kreeg ik toch om de baarmoederhals te controleren. Zo gezegd, zo gedaan. En met moeite keek de arts tussen de beentjes van Kleine. “Ik denk dat jullie een jongetje krijgen. Maar ik weet het echt niet zeker!” Advies: Wacht de 20 weken echo af. Die was 3 weken later. Voor mij was het echter super logisch dat we een jongetje kregen. Tijn was immers een jongetje. Dus nu weer (logica hoor 😂). Drie weken later tijdens de echo: “Weten jullie het geslacht al?” Wij: “Ja, de gyn dacht een jongetje.” Echoscopiste en assistent: “Nou… Wij zien toch écht een meisje!” Wij: 😮 “Een meisje?” Absoluut niet teleurgesteld, want op dat moment vond ik het alleen belangrijk dat de 20 weken echo goed was. Maar we hebben vervolgens in het restaurant wel echt bij moeten komen. Ik heb volgens mij twintig keer tegen Daan gezegd “een meisje?!”. Ik moest erg aan het idee wennen.

En nu ligt er een heerlijk kind naast me te slapen. Een dochter. Stiekem vind ik dat best leuk ☺️

Geef een reactie