Instagram: February 24, 2019 at 10:19AM

Ik ben ook maar een mens. Vandaag ben ik chagrijnig, vandaag heb ik geen zin.

Ik heb slecht geslapen. Werd midden in de nacht wakker omdat ik, natuurlijk, moest plassen. Vervolgens voelde ik Kleine niet bewegen. En dan word ik bang… Bang dat er iets misgaat. Bang dat we ons kindje verliezen. Irreëele angst maar dat betekent niet dat ik die zomaar ‘uit’ kan zetten. Ik weet hoe het is om zwanger te zijn en met lege armen te eindigen. Geen kindje in huis maar in je hart. Dat wil ik niet nogmaals meemaken. Juist daarom denk je er soms wel over na. Gelukkig niet continu, absoluut niet. Maar wel soms.

Misschien dat ik het ook zo moeilijk vind om nog zwanger te zijn. Nú leeft Kleine, nu gaat het goed. Ik wel dit kindje ontmoeten en knuffelen. Het is een combinatie van niks-doen wat me ontzettend is gaan irriteren en angst om toch nog kwijt te raken. Ik weet dat ik kan aftellen. Maar zo voelt het nog niet. Het voelt nog als een hele lange tijd voordat we Kleine kunnen ontmoeten. Lieve Kleine, ons kindje na de storm. En wat voor storm…

Geef een reactie