Instagram: February 22, 2019 at 08:57PM

Dit is geen foto van Kleine. Nou ja, er staat een stukje Kleine op. Maar het is voornamelijk de funnel die je ziet. Kan ik jullie eindelijk uitleggen wat er “mis” is met mijn baarmoeder. Een klassiek geval van baarmoeder insufficiëntie, zoals de gynaecoloog het zo mooi omschreef vandaag. –
Die zwarte trechter die jullie middenin het plaatje zien is de funnel. De baarmoedermond die niet recht is, maar open staat. Aan het eind van de trechter zie je rechts een tuutje. Dat is de baarmoederhals. Die staat onderin ook (alweer) een klein beetje open. Normaal gebeurt dat als je gaat bevallen. De lengte van het tuutje is de restlengte. –
Links onder zie je iets ronds. Dat is de bovenkant van het hoofdje van Kleine. Die rare bubbeltjes op het hoofd schijnen haartjes te zijn, tenminste als we de gynaecoloog mogen geloven. Kleine ligt dus met het koppie naar beneden. Het ruggetje ligt links en de voetjes schoppen weer lekker aan de rechterkant van mijn buik 😂 –
Wat dit allemaal betekent? Ik kan elk moment bevallen maar het zou ook kunnen dat ik nog weken kan broeden. Mijn baarmoeder is zwak. Maar mijn vliezen zijn volgens mij ontzettend sterk. Zolang die het houden gaat het waarschijnlijk goed. We gaan het zien… Ook vandaag is me weer gezegd dat als het nu gebeurt het niet mijn schuld is. Dat is fijn.

Mochten we ooit een nieuwe zwangerschap aan willen gaan, aandurven. Dat zullen ze omstreeks week 13/15 een cerclage aanbrengen. Want op papier zou dat ideaal voor me zijn. We gaan het zien. Soms denken Daan en ik al “Wat als?”. Maar ik richt me nu vooral op deze zwangerschap. Op Kleine. Op het eindstation. Want dat komt steeds dichter bij. Binnen nu en heel uiterlijk 10 weken.

Geef een reactie