Instagram: February 14, 2019 at 10:40PM

Gisteren had ik de gehele dag een onrustige buik. En ‘s avonds had ik, weer, harde buiken in een patroon. Er zat steeds ongeveer 7 minuten tussen. Hoewel ik er zelf niet heel onrustig van werd heb ik toch maar even het MMC gebeld. Advies: kom langs dan checken we het. Dus Daan en ik iets over 21 uur de auto in om van Vught naar Veldhoven te rijden…

In het MMC werd ik vervolgens direct aan het CTG gelegd. Kleine deed het prima, kreeg zelfs nog even een dol uurtje, maar mijn harde buiken en krampen waren ook goed te zien. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig namen ze na een tijdje af. Vervolgens kreeg ik ook nog een inwendige echo. Mijn cervix was weer onrustig en verkort naar ongeveer 6 mm. Gelukkig nog niet plat. We kregen een kamer toegewezen en mochten 2 uur wachten. Dan zouden ze m’n cervix nogmaals meten.

Rond half 1 ‘s nachts kreeg ik het tweede onderzoek. Mijn cervix leek gelukkig stabiel want de restlengte was wederom iets van 6 mm. Daarom mocht ik, in tegenstelling tot waar ik bang voor was, weer naar huis. Zonder extra dosis longrijping want dat was eerder wel besproken. Maar wel met een gaatje in m’n bil van een prik Anti-D. Want Kleine is A+ en ik heb bloedgroep A-. Fijn dat ze dat ff hebben gegeven. Zijn we toch nog helemaal voor niks naar Veldhoven gereden 😉

En nu? Vandaag heb ik niks gedaan behalve Netflixen, vandaar de bank met proviand. En morgenmiddag mogen we op controle bij onze eigen gynaecoloog in het JBZ. Fijn. Benieuwd wat zij te zeggen heeft. En dan volgende week zaterdag de grote grote mijlpaal van 32 weken. Ik zie ‘t al!

Geef een reactie