Instagram: February 06, 2019 at 07:59PM

29+4. Let niet op de ziekenhuis badkamer, mijn pyama broek en de moeilijke lach. Kijk eens naar die buik!! Wauw, ik ben er zelf een beetje van onder de indruk. Er is de afgelopen tijd toch best wat bij gekomen… Het is nog niet standje ‘ik ontplof nu serieus’ maar al wel ‘duidelijk zwanger’. En meer dan het ooit bij Tijn is geweest.

Vandaag was een rustige dag in het MMC. Om half 12 mochten we naar de afdeling biometrie voor een groeiecho. Ik had me er heel veel van voorgesteld (als in 20wekenecho in het kwadraat) maar zo bijzonder was het niet. Het hoofdje, de buik en een dijbeen van Kleine werden opgemeten. Daaruit blijkt dat ‘ie qua groei ongeveer een weekje “voorloopt” op schema en op 1500 gram wordt geschat. Ons lekkere spekkie groeit goed ❤️

Ook heeft deze vrouw meteen mijn cervix gemeten. Daar werd ze niet heel blij van want de funnel was goed te zien is en de baarmoederhals stond ook een beetje open. Vertel eens wat nieuws… Maar mevrouw schrok ervan en zei geschokt dat ik nog maar 7mm restlengte had. Tsja. Been there, done that. Dus ik droog zeggen “Ja daarom ben ik hier dus ook opgenomen”. Wat moest ik anders?! Ik schrik er niet meer van, mijn labiele cervix. Zoals jullie lezen ben ik dus nog steeds niet bevallen. Kleine zit er nog in. Head down. Dat vind ik dan wel weer een fijn idee, mocht er ineens iets veranderen… Ge wit ooit nooit nie. –
Morgen kan ik trouwens hier bij de apotheek mijn vaccinatie ophalen voor DTP/kinkhoest. Kunnen ze die meteen zetten. Voor de zwangeren onder ons: Laten jullie je er tegen vaccineren? Ik heb best even getwijfeld maar ga het tóch doen. Mocht Kleine in het ziekenhuis moeten liggen dan komt daar ook wel kinkhoest voor. En dan vind ik het toch een fijn idee als ons kindje ertegen beschermd is. –
Nou, vandaag ga ik weinig meer doen. Lekker een boek lezen en niet te laat slapen. Al zeg ik dat elke dag. Deze avond ben ik dat écht van plan. Echt!

Geef een reactie