IG-post February 04, 2019 at 09:24AM

Gedachte aan Tijn. Officieel vanaf gisteren kunnen stilgeboren kindjes worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Hoewel dit voor Tijn niet van toepassing is, die heeft geleefd en is al opgenomen, maakt dit veel bij me los. Ten eerste omdat ik zó blij ben voor de ouders die dit graag willen. De naam van jullie kindje staat straks vastgelegd. Geweldig. Hij of zij hoort dan óók op papier erbij. Stom dan het zo lang geduurd heeft.

Daarnaast herinnert het me weer aan Tijn. Ik blijf het bijzonder vinden dat soms de raarste dingen iets kunnen triggeren. Het deed me denken aan het feit dat Daan op woensdagavond, op de motor, naar Den Bosch is gereden om Tijn aan te geven. Als trotse vader. Van een dood kind. Want zo voelde het toen echt voor me. Hij is DOOD. We waren net thuis gekomen uit Utrecht, waar die dag nog obductie op Tijn was verricht. De dag na zijn geboorte én overlijden. In de file teruggereden naar Vught en eindelijk thuis. Moest Daan dus weg om hem aan te geven. Trouwboekje mee, want ik wilde dat Tijn ook bijgeschreven zou worden. In kalligrafie. –
Later bleek dat de aangifte van overlijden in Utrecht gedaan moest worden. En dat hadden we natuurlijk nog niet gedaan. Gelukkig heeft de begrafenisondernemer daarvoor gezorgd. Maar het overlijden van Tijn konden we dus ook niet laten registreren in het trouwboekje. Vond ik belachelijk want dat boekje werd gekalligrafeerd en lag weken ergens in Emmen ofzo. Dus ik na een week vol moed naar Gemeente Vught om te vragen of dat niet makkelijker kon. Bij het eerste woord aan de balie barste ik in huilen uit… Nadat ik rustig mijn hele verhaal mocht doen (in een hokje) hebben ze het geregeld. Dus toen wij ons boekje terugkregen per post was Tijn bijgeschreven als kindje en als overledene. Vond ik zó fijn. Dit was zijn verhaal. –
Wow, sorry. Lang en wazig verhaal. Maar hier moest ik dus aan denken. Ik heb een herinnering hieraan. Hopelijk kunnen ouders van stilgeboren kindjes die nu ook maken. “Noem mijn naam en ik besta.”

Geef een reactie