IG-post February 02, 2019 at 10:05PM

Aangezien ik vandaag een baaldag heb ga ik even actief aan het omdenken. Dus wat zijn de voordelen van in het ziekenhuis liggen: • Elke dag ontbijt op bed • Niet hoeven schoonmaken • Koken en boodschappen doen is niet nodig • Ik loop de hele dag in lekker zittende kleding • Make up is echt een overbodige luxe • Mijn dag begint héél langzaam • Iedereen voert me chocolade • Ik weet niet welke dag het is en dat maakt niet uit • Afgelopen week ben ik niet buiten geweest • Iedereen komt mij opzoeken, ik hoef geen moeite te doen om naar mensen te gaan • Als ik wil kan ik de hele dag in bed liggen
Natuurlijk is dit allemaal met een grote knipoog. Want het blijft dubbel. En ik krijg er steeds meer moeite mee hier te liggen terwijl ik me prima voel. Voel me bezwaard en ben bang dat iemand deze kamer beter kan gebruiken. Vanmorgen vond ik het zo erg dat ik huilend tegen Daan zei dat mijn vliezen maar gewoon moeten breken. En dan voel ik me daar weer schuldig over…

Waarom ik dit vertel? Omdat dit continu in mijn hoofd rondspookt. Het is geen moment stil de afgelopen dagen. “Wil ik naar huis? Wil ik hier blijven? Ben ik angstig? Heb ik vertrouwen? Wat zal de arts zeggen? Gaan ze me wegsturen? Wat voel ik aan mijn lichaam?” Alles ligt onder een vergrootglas en dat maakt het niet duidelijker. Dit ga ik maandag maar bespreken want dit is erg vermoeiend.

Voor nu: Niet lang meer wakker blijven. Zo een slaappil nemen. Hopelijk een nacht hebben zonder elk uur wakker te worden. En dan morgen géén baaldag meer. Want ik vind mezelf vervelend.

Geef een reactie