IG-post January 27, 2019 at 10:30PM

Soms zit het mee, soms wat minder. Zoals jullie kunnen zien zit Kleine er nog hoor! Maar toch vond ik het niet de leukste dag. Ik heb erg zitten twijfelen of ik alles wilde delen. Of ik dit niet even moest filteren. Want het lijkt allemaal zo zwaar. En ik wil relativeren dat dat niet zo is. Dat er mensen zijn die het vervelender hebben. Dat niet alles tegen zit. –
Toen ik hier opgenomen werd hebben ze een kweek van de vagina gemaakt. Om mij op Streptokokken te testen. Eigenlijk leek me dat niet nodig. Tijdens deze zwangerschap had ik al vaker een kweekje gehad en was er nooit iets gevonden. Dus ik deed er wat lacherich over. Gisteren kregen we echter te horen dat ze tóch GBS (groep B-streptokokkeninfecties) bij me hebben aangetroffen. Totaal niet spannend op dit moment. Maar het zou gevaarlijk kunnen zijn als ons kindje te vroeg geboren wordt aangezien er dan nog weinig weerstand is. Dus ons kindje moet eigenlijk 4 uur voor de geboorte aan de penicilline. Fijn…

Daarnaast kwam vanmiddag een gynaecoloog mijn baarmoederhals weer controleren. Juist om mij te kunnen mobiliseren. Ik had zo ontzettend naar die marathon uitgekeken… Maar die marathon werd een mini rondje over de afdeling. Want mijn cervix is net zo bewegelijk als ons kindje. De eerste seconden van de meting was die 19mm (jeej!) en vervolgens ineens 8mm (neej!). Dus het blijft afwachten. Morgen hebben we een uitgebreider gespreken met een gyn, als het goed is. Wellicht dat we dan écht meer te weten komen. Of niet.

Twee kleine dompers dus. Maar we laten ons niet gek maken. Kleine zit nog in mijn buik, beweegt als een malle en lijkt het daardoor goed te hebben. Ze zullen ons niet laten gaan als ze het niet vertrouwen. En Daan en ik letten op elkaar. Met Tijn* als waakengeltje. Dus ook dit overwinnen we.

Geef een reactie