IG-post January 26, 2019 at 10:14PM

Update met meer informatie maar een foto van niks. Mijn uitzicht is namelijk beperkt, dus bij deze: dit is het bed van Daan. Dat heeft hij net uitgeklapt, het is namelijk een bedbankje. Ik kreeg wat vragen of Daan hier kan slapen (en of hij dat ook doet). Op beide vragen kan ik “Ja!” antwoorden. Tot nu toe heeft de lieverd elke nacht hier geslapen. Niet samen met mij in één bed dus maar wel dicht bij me. Dat voelt heel fijn. Mocht er toch iets gebeuren…

Ondertussen hebben we een beetje meer informatie gekregen over de komende dagen. Want vandaag om 15:00 uur was de longrijping ingewerkt. Tot die tijd moest er sowieso veel controle op mij en Kleine worden gehouden. Nu hoef ik nog maar één keer per dag een CTG. Morgen gaan ze me vervolgens “mobiliseren”. Een paar keer een klein stukje lopen om te kijken hoe mijn lichaam daar op reageert. Mocht dat goed gaan mag ik maandag iets meer doen en zelfs (woop woop) een trap lopen. Als dat goed gaat dan… Word ik waarschijnlijk ontslagen.

Hoewel ik de afgelopen dagen eigenlijk niks liever wilde dan naar huis gaan, voelt dat ineens heel dubbel. Want hier ben ik veilig. Hier is continu zorg, krijg ik controles, kan ik vragen stellen. Thuis niet. Thuis is Moos, mijn eigen bed en vertrouwde omgeving. Maar ook een half uur rijden naar Veldhoven. Dus het maakt me stiekem wel wat angstig. Natuurlijk zullen ze me echt niet wegsturen als ze het niet vertrouwen. Het is alleen dat mijn lichaam zo onvoorspelbaar lijkt.

Dubbel dus. Dubbel omdat ik steeds hoor dat ik nu nog best tot mijn uitgerekende datum zwanger zou kunnen zijn. Ook in mijn “toestand”, met bedrust. Maar niemand kan dat beloven. Garantie tot de deur, zeg maar. En dat wil je eigenlijk niet horen. Want ook al is 28 weken een mooie mijlpaal, het is geen fijne termijn om bij te bevallen. Net zoals dat 32 weken nog erg vroeg is. En nu lijkt die 36 weken nog wel heel, héél ver weg…

Ik loop (of beter gezegd lig) op de zaken vooruit. Eerst maar eens kijken hoe het morgen gaat. Hoe mijn lichaam reageert. Hoewel ik er weinig van verwacht. Ik voelde me afgelopen week immers prima. Maar we gaan het zien. Kom op Merel, beetje vertrouwen in jezelf. Niet zo negatief!

Geef een reactie