IG-post January 24, 2019 at 05:08PM

Ik lig in het ziekenhuis in Veldhoven. Kleine zit nog wél in mijn buik. Maar dit was absoluut niet de bedoeling! Verdorie, wat zijn wij geschrokken. Ik ga proberen zo goed mogelijk te vertellen wat er aan de hand is… –
Vanmorgen hadden we om 9 uur controle bij de gyn in “ons” ziekenhuis, het JBZ. De uitwendige echo ging prima: Kleine is lekker gegroeid en ligt voor op schema. Tijdens de inwendige echo bleek mijn baarmoederhals ineens een stuk korter dan vorige week. Die is nog maar 11 tot 13 mm en onder 15 mm is eng. De gyn vond dit niet fijn en heeft vervolgens met het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven contact opgenomen. Iets later hebben ze in het JBZ me getest op een bepaald stofje wat een mogelijke bevalling kan voorspellen en dat stofje hebben ze gevonden. Geen fijn nieuws. Daarom worden we doorgestuurd naar het MMC. –
Eenmaal in het MMC aangekomen heb ik drie doses weeënremmers (bloeddrukverlagers) gekregen om mijn baarmoeder zo rustig mogelijk te krijgen. Ook heb ik een spuit met longrijping voor het kindje gekregen. Mocht Kleine dan toch te vroeg komen, heeft ‘ie in ieder geval een iets betere kans… Morgenmiddag krijg ik weer zo’n spuit. En dan duurt het nog eens 24 uur voordat het optimaal werkt. Dus ik weet dat ik sowieso tot zaterdag hier moet blijven. Als het al niet langer wordt. –
Dit was niet hoe ik me deze dag had voorgesteld. Dit is niet hoe ik me deze zwangerschap heb voorgesteld. Dit is niet wat ik op mijn bordje wil hebben liggen. Ik ben bang, ik ben verdrietig en ik voel me machteloos. Gelukkig weet ik dat er super goed voor me gezorgd wordt. Maar IK WIL DIT NIET. Kleine moet de best mogelijke start krijgen en zo voelt dit niet. Verdorie. Het liefst zou ik super hard janken en vloeken. Maar daar schiet ik niks mee op. Dus ik vraag Kleine te blijven zitten en Tijn om op ons te letten 🍀

Sturen jullie ook wat positieve energie en gedachten onze kant op? Ik geloof dat alles helpt. Dat Kleine nog maar lang mag blijven zitten. Wat vind ik dit spannend zeg. Ongelofelijk.

Geef een reactie